Algemene reisinformatie.

In Lourdes bieden wij u een compleet Nederlandstalig bedevaartprogramma aan. Dit wordt met zorg samengesteld door ons eigen pastorale team.U kunt deelnemen aan eucharistievieringen, gebedsdiensten, de dagelijks sacraments- en lichtprocessie, de indrukwekkende internationale hoogmis met meer dan 20.000 gelovigen, de kruiswegoefening, een boeteviering en tal van andere mogelijkheden voor gebed en bezinning.De priesters, diakens en pastorale werkers die de reis begeleiden, zijn dagelijks beschikbaar voor een persoonlijk gesprek. Desgewenst is er ook gelegenheid voor een biechtgesprek.  Daarnaast kunt u op eigen gelegenheid of onder begeleiding van uw reisleider Lourdes en het heiligdom verkennen: de grot van de verschijningen, de kerken, de plekken waar Bernadette gewoond heeft.

Tijdens de bedevaart organiseren wij voor de hotelpelgrims ook een excursie in de prachtige omgeving van Lourdes. U kunt onder meer kiezen uit uitstapjes naar de de Pont d'Espagne, Pont Napoleon, Cirque du Gavarnie of Bartrès. U maakt dan een prachtige busrit door de Pyreneeën en doet onderweg diverse bezienswaardigheden aan.

Het bedevaartprogramma dat wij aanbieden is geheel vrijblijvend.

Bovenstaand programma wordt aangeboden vanuit de organisatie waarmee wij reizen, daarnaast probeert de Lourdesgroep Almelo ook zelf een klein aanbod van activiteiten aan te bieden zoals gezamenlijk koffie drinken of de beroemde Bonte Avond in het hotel.

Hotel Informatie

We verblijven doorgaans in Hotel Central.

Het hotel is geschikt voor pelgrims die geheel voor zichzelf kunnen zorgen en goed ter been zijn. Kunt u dit niet en wilt u toch in een hotel logeren informeer ons dan even er is altijd een oplossing!

Voor dit hotel geldt:

  • Alle kamers zijn standaard voorzien van bad of douche en toilet
  • Er is een lift aanwezig
  • Het ontbijt is over algemeen vrij sober
  • ’s Middags en ’s avonds worden er uitgebreide warme maaltijden geserveerd
  • Met eenvoudige diëten kan rekening worden gehouden
  • Het aantal eenpersoonskamers is beperkt 
  • De prijs is op basis van een tweepersoonskamer. Indien u alleen reist maar graag een kamer wilt delen, zullen wij proberen een geschikte kamergeno(o)t(e) voor u te vinden.

I.v.m. nog steeds CORONA vindt er in september 2021 wellicht een bedevaart naar Lourdes plaats. Echter dit is nu nog niet zeker en indien wel dan wordt het op deze site gepubliceerd.

Tijdens alle bedevaarten is het mogelijk om per vliegtuig naar Lourdes te gaan. De vliegreizen zijn geschikt voor iedereen die zittend in een vliegtuigstoel kan reizen. Zieke over mindervalide pelgrims die willen deelnemen aan de vliegreis, moeten zoveel mogelijk op eigen kracht het vliegtuig in en uit kunnen komen. Alle vliegreizen vertrekken vanaf de luchthaven Maastricht Aachen Airport (vliegveld Beek) en landen op het eigen vliegveld van Lourdes.
De vliegtijden verschillen per reis. De exacte gegevens hierover ontvangt u bij uw reispapieren. Het kan voorkomen dat u ’s ochtends zeer vroeg op de luchthaven aanwezig moet zijn.
In verband met de beperkte bagagecapaciteit kunnen wij per vliegtuig maar een beperkt aantal rolstoelen meenemen. Reist u per vliegtuig en wilt u een rolstoel gebruiken, overweeg dan om kosteloos er een bij ons te lenen. Als u hiervan gebruik wilt maken, dan kunt u dit op het aanmeldingsformulier aangeven. Vermeld op het formulier ook of het gebruik van een leenrolstoel op de luchthaven al noodzakelijk is.
Eigen rolstoelen kunnen in het vliegtuig alleen onder bepaalde voorwaarden en in het bagageruim worden meegenomen. Elektrische rolstoelen kunnen helaas niet in het vliegtuig worden meegenomen.


Voor informatie betreffende de exacte vertrek- en aankomsttijden (bekend pas kort voor de vertrekdatum) van de vliegreizen verwijs ik u graag door naar: Ida Middelkamp (onderstaande contactgegevens of de contact pagina)

I.v.m. nog steeds CORONA vindt er in september 2021 wellicht een bedevaart naar Lourdes plaats. Echter dit is nu nog niet zeker en indien wel dan wordt het op deze site gepubliceerd.

De 9-daagse busreis met de Limburgse Bedevaarten rijdt niet alleen en rechtstreeks naar Lourdes, maar laat u ook genieten van diverse mooie plaatsen onderweg. De heenreis vindt plaats via Lisieux, de mooie bedevaartplek van de heilige Theresia. De terugreis verloopt via Nevers. Daar bezoeken we het klooster waar Bernadette gewoond heeft en waar ze ligt opgebaard.
In Lourdes kunt u samen met alle andere Nederlandse deelnemers (ook degenen die per vliegtuig zijn gereisd) aansluiten bij het gezamenlijk programma dat aangeboden wordt. De maaltijden vanaf het diner op de eerste dag tot en met de lunch op de laatste dag zijn bij de prijs inbegrepen. Op de heenreis overnacht u tweemaal, op de terugreis éénmaal, steeds in goede hotels. De busreis wordt begeleid door een ervaren reisleider en een pastoraal medewerker.

Reisroute (onder voorbehoud)
1e dag:                 naar Lisieux (overnachting)
2e dag:                 van Lisieux naar Poitiers (overnachting)
3e dag:                 van Poitiers naar Lourdes
4e t/m 7e dag:    verblijf in Lourdes
8e dag:                 van Lourdes naar Nevers (overnachting)
9e dag:                 terugreis naar Nederland

Voor informatie betreffende de exacte vertrek- en aankomsttijden (bekend pas kort voor de vertrekdatum) van de busreizen verwijs ik u graag door naar: Ida Middelkamp (onderstaande contactgegevens of de contact pagina).